Op het centrum van Integrale Yoga Nederland geef ik diverse groepslessen, workshops,  en Hathayoga aan docenten in opleiding. Daarnaast geef ik yoga aan huis en heb ik mij gespecialiseerd in yoga voor musici.

Achtergrond

Mijn yoga-avontuur begon bij Yogastudio Charles Hond in Rotterdam, waar les werd gegeven volgens de leer van B.K.S. Iyengar. Via een lesje hier en daar kwam ik bij Yogashala in Den Haag terecht, waar ik Yin, Dynamic en diverse privé yogalessen volgde bij Anke en Chris.

Door mijn beroep als violiste, behept met een aangeboren scoliose en een whiplash door een auto ongeluk in mijn 18e levensjaar, werd ik al op jonge leeftijd met de neus op de feiten gedrukt, namelijk hoe belangrijk het is om het lichaam te onderhouden en fysiek sterk te blijven. Toch raakte ik rond mijn 35e levensjaar overspannen, opgebrand en werd mijn zoektocht naar innerlijk geluk en harmonie écht urgent. Dit bracht mij bij de deskundige mindfulnesstraining van Ton van Berkel. Voor het eerst werd ik bewust van het verband tussen lichaam en geest, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Er ontstond honger naar meer.

Zo kwam ik in 2007 terecht bij het centrum van Integrale Yoga Nederland (IYN). Innerlijk geluk en harmonie waren geen ijdele hoop meer, dit was echt thuiskomen!

Naast de yoga, verruimde ik mijn lichaamsbewustzijn en bewegingsmogelijkheden met Feldenkrais bij Marleen van der Stap, en in de zomer van 2018 volgde ik de “Nadi- Muskelntherapie Ausbildung” (NMT) in Duitsland, onder leiding van Remo Rittiner.

Ik geef les aan de docentopleidingen van Integrale Yoga Nederland, waar ik zelf diploma’s en certificaten heb mogen ontvangen voor de Docentenopleiding deel 1 t/m 4, Kinderyoga, Zwangerschapsyoga, Hatha Yoga Verdieping, Meditatie Verdieping, Ademhalingsdeskundige, Geestelijk genezen I en Hoger dan Yoga I en II.
Inmiddels geef ik ook de herstelmethode “nadi- spiertherapie” van Remo Rittiner door als bijscholing voor docenten.

Me blijven ontwikkelen geeft me vreugde en in oktober 2020 zal ik naar Thailand afrijzen voor de Ayuryoga opleiding van Remo Rittiner.