Berichten

Verslag van Nadi-Spierherstelyoga

Ik schreef vorig jaar een stukje in het Yogamagazine van Integrale Yoga Nederland, over mijn ervaringen bij de “Nadi-Muskeltherapie” van Remo Rittiner in de zomer van 2018.

iu

Binnenkort is te lezen hoe ik de workshop “Holistische psychosomatiek gezien vanuit Yoga en Ayurveda” heb ervaren.

Instrumenten te koop/huur

Kopen

Zowel mijn barokviool als de Hardanger Vedel zijn te koop!

Voor meer informatie en prijzen kun je contact met mij opnemen.

Huren

Zolang als de instrumenten nog niet verkocht zijn, zijn de instrumenten te huur. Voor studenten en jonge professionals stel ik mijn instrumenten beschikbaar tegen een vast gebruikersbedrag. Je kunt een instrument huren voor een jaar, een half jaar of op projectbasis.

Tarieven

Violen

Hardanger Vedel: €1000,- per half jaar of €200,- per week voor een project.
Barokviool: €500,- per half jaar of voor een project €100,- per week

Strijkstokken

Barokstok: €150,- per half jaar of voor een project €20,- per week
Transitiestok (te gebruiken in combinatie met alle violen): €150,- per half jaar of voor een project €20,- per week.

Yoga voor musici

Symfonie van het leven

Als musicus en ervaringsdeskundige reik ik diverse methodes vanuit de Integrale yoga aan om je ontwikkeling als musicus te ondersteunen. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze processen te gaan ontdekken in jezelf, kan oude patronen doorbreken en nieuwe wegen openen.

Grondtoon

Ontdek jouw grondtoon. Door het werken met de adem en het vinden van jouw midden, komt er een oerkracht naar boven, van waaruit bijvoorbeeld auditeren je gemakkelijker af zal gaan. Of je zult meer gaan musiceren vanuit het hart, met je hoofd in de hemel en met je voeten op de grond.

Harmonie

Yoga helpt bij herstel en/of voorkoming van blessures, spanningsklachten, concentratieproblemen, vermoeidheid door stress, podiumangst, auditievoorbereiding….. Yoga brengt, net als muziek, lichaam en geest in harmonie.

Slotakkoord

Ik ben gecertificeerd Integrale Yoga docente en volgde diverse opleidingen aan het centrum voor Integrale Yoga Nederland in Rotterdam. Regelmatig volg ik zelf yogalessen en bijscholingen in binnen en buitenland bij ervaren yogadocenten met de nieuwste inzichten op het gebied van yoga- anatomie, adem en meditatie.

Start van een nieuw yogaseizoen

Wat ben ik gezegend! Na een intensieve bijscholing in Duitsland over een herstelmethode Nadi en Spierontspanning door Remo Rittiner, mag ik nu weer uitkijken naar het geven van diverse lessen op het centrum van Integrale Yoga Nederland.

Maandag
19.00-20.00 Integrale Yoga op de 1e verdieping achter
20.15-21.15 Integrale Yoga op de 1e verdieping achter

Woensdag
10.00-13.00 mogelijkheid om privéles te boeken van 1 uur
19.00-20.00 Hatha yoga op de 2e verdieping
20.15-21.15 Ademles op de 2e verdieping

Vrijdag
10.00-11.00 Ademles op de 2e verdieping
11.15-12.15 Hatha yoga op de 2e verdieping

Daarnaast verzorg ik divers lessen binnen de opleidingen en ga ik zelf ook gewoon weer lekker bijleren:-)

Vreugde en dankbaarheid

“Elk individu componeert de muziek van zijn eigen leven. Als hij een ander verwondt, brengt hij disharmonie. Wanneer zijn sfeer wordt verstoord, wordt hij zelf gestoord en is er een onenigheid in de melodie van zijn leven. Als hij het gevoel bij een ander kan opwekken tot vreugde of tot dankbaarheid, voegt hij dat toe aan zijn eigen leven; hij wordt zelf daardoor zoveel levendiger. Of hij zich er nu bewust van is of niet, zijn gedachte wordt ten goede beïnvloed door de vreugde of dankbaarheid van een ander, zijn kracht en vitaliteit nemen daardoor toe en de muziek van zijn leven groeit meer in harmonie. “

Hazrat Inayat Khan

benjamin-balazs-328924-unsplash

Yoga met musici

Steeds meer musici raken geïnteresseerd in yoga en vragen mij of ik de yoga ook toepas op het musiceren. Uiteraard, want alle leven is yoga! Maar ik begrijp natuurlijk wel wat ze bedoelen en ben zeer verheugd dat steeds meer musici een aantal keer met mij wil werken om te ervaren wat yoga kan betekenen voor hen.

tim-goedhart-334149